Названий рівень протеїну, шкідливий для супоросних свиноматок
Продуктивність свиноматок залежить не тільки від генетичного потенціалу, а й від годування.
Про це розповів експерт в галузі свинарства з Німеччини Айнур Флор, йдеться в повідомленні Асоціації свинарів України.
За її словами, питання здоров'я супоросної і лактуючої свиноматки - один з найважливіших питань, які повинні бути в полі підвищеної уваги виробника, адже від цього залежить подальше виробництво.
«При підготовці тварини до лактації слід враховувати ряд факторів: кондиція тіла, доступ до води, підтримка шлунково-кишкового тракту тощо. Грамотне годування свиноматок в періоди поросності і лактації запорука здоров'я поросят і високих показників. Дуже важливо не допускати помилок. Наприклад, при перевищенні в кормах рівня протеїну (більше 14%) не засвоєний організмом протеїн метаболізується в печінці. При цьому формується надмірна кількість аміаку, який руйнує слизову оболонку матки, сечового міхура і нирок », - поділилася експерт.




