10 Jan. 2020

Повідомлення від Агронауки

    В черговий  раз підтверджено ефективність використання  інтенсивної термомеханічної обробки  протеїновмісних  компонентів кормової сировини.

        Наведено результати досліджень якості молока  при використанні в  кормах високопродуктивних корів:  соняшникової макухи,  екструдованої та експондованої сої.  Сучасна оцінка продуктивної дії протеїну різних видів кормів  для корів базується на  показниках розчинності, розщеплюванності  та захищенності в рубці. Оцінка результатів дослідів   у трьох групах корів показала, що найвищим показником співвідношення  крохмалю із цукром та вмістом сирого протеїну у продукуванні молока  є показник  у тій групі корів, в кормі яких використовували експондовану сою.  Протеїновмісний  кормовий компонент  - експондована повножирова  соя найкраще забезпечує підвищення  вмісту жиру в молоці високопродуктивних корів.

        ДЖЕРЕЛО:

       Збірник  «Корми і кормовиробництво» 2019 вип.87

    автор К.С.Яківчук  Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН