Повідомлення від Агронауки
В черговий раз підтверджено ефективність використання інтенсивної термомеханічної обробки протеїновмісних компонентів кормової сировини.
Наведено результати досліджень якості молока при використанні в кормах високопродуктивних корів: соняшникової макухи, екструдованої та експондованої сої. Сучасна оцінка продуктивної дії протеїну різних видів кормів для корів базується на показниках розчинності, розщеплюванності та захищенності в рубці. Оцінка результатів дослідів у трьох групах корів показала, що найвищим показником співвідношення крохмалю із цукром та вмістом сирого протеїну у продукуванні молока є показник у тій групі корів, в кормі яких використовували експондовану сою. Протеїновмісний кормовий компонент - експондована повножирова соя найкраще забезпечує підвищення вмісту жиру в молоці високопродуктивних корів.
ДЖЕРЕЛО:
Збірник «Корми і кормовиробництво» 2019 вип.87
автор К.С.Яківчук Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН




