10 Apr. 2019

В Україні стартує безкоштовний навчальний курс для бізнесу з впровадження НАССР

    В Україні стартує безкоштовний навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».

    Навчальний курс розробили платформа масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» спільно з Міністерством аграрної політики, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в України».

    Зазначається, що цей курс простою мовою пояснює непрості питання:

     

    • що таке нове харчове законодавство України;
    • що харчове законодавство дає бізнесу та споживачам;
    • хто такі оператори ринку;
    • що таке простежуваність у харчовому законодавстві;
    • що таке НАССР та як його правильно читати.

     

    У міністерстві зазначили, що курс стане у пригоді усім – представники бізнесу дізнаються, які нові вимоги тепер ставляться перед ними, фахівці державного сектору в харчовій галузі отримають пояснення їхньої рутинної роботи у цікавій манері. А кожен українець зможе довідатись, як отримати безпечний харчовий продукт.

    Зареєструватися можна за формою, яку ви знайдете за посиланням

    Реєстрація стартувала 8 квітня 2019 року.

     

    В Україні впроваджена європейська модель контролю над якістю та безпечністю харчів – НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point), яка дозволяє аналізувати та контролювати небезпечні фактори хімічного, мікробіологічного та фізичного походження від сировини до обігу та споживання готової продукції.

    Тематика курсу:

     

    • Безпечність чи якість? Що регулює харчове законодавство?
    • Базові знання з НАССР – що необхідно знати перед впровадженням? Програми-передумови.
    • Розуміння та застосування принципів НАССР. Як уникнути типових помилок?

     

    Автори курсу: Яна Добідовська, Юрій Оглашенний.

    Запрошений спікер курсу: Володимир Лапа, голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

    Курс є повністю безкоштовним.

    Після завершення курсу слухачі отримають відповідний сертифікат.